 |
 |
|
 |
 |
350 g svinelever 200 g kalvesmåkød 100 g champignon 2 tomater 1 madæble 1 løg 2 spsk olivenolie 3 spsk smør 4 spsk mel 4 dl fløde 2 æg salt, peber, revet muskatnød
Svineleveren skylles og hakkes fint sammen med kalvekødet. Champignon, æble og løg skæres i mindre stykker og svitset sammen med de flåede tomater i olien på en pande og hakkes derefter fint inden de tilsættes levermassen. Lav en afbagning af smør,mel og fløde, lad det koge godt op og blive tilpas tyk. Tag gryden fra varmen og rør de sammenpiskede æg i sammen med levermassen. Smag godt til med krydderier. Postejmassen kommes i et smurt ildfast form og bages i vandbad i ovnen ca. en time ved 200-225 grader. Jeg serverer den altid med smørdampede ærter, hjemmelavede rødbeder og flutes. Her er øl bedst.
Dag 1. en portion surdej 650 gram skårne rugkerner 650 gram hvedemel 1,5 liter lunken vand 250 gram solsikkekerner 100 gram sesambrød 3 spiseskefulde salt
Dag 2. 1 kilo fulkornsrugmel en hvidtøl 150-200 ml vand
Dag 1 Bland ingredienserne med en stor grydeske i en bageskål, dæk skålen og dejen til hævning ved stuetemperatur i 24-36 timer.
Dag 2 Tag surdejen fra tilsæt resten af ingredienserne og kom dejen i to rugbrødsforme, lad det hæve yderligere 3 timer inden de bages ved 200 grader i 1 time og 45 minnutter. Pak dem ind i viskestykker og lad rugbrøddet afkøle inden de skæres i skiver og fryses ned.
|
|
 |