Mine favoritopskrifter
Fransk postej som min mor lavede den
4 personer
350 g svinelever
200 g kalvesmåkød
100 g champignon
2 tomater
1 madæble
1 løg
2 spsk olivenolie
3 spsk smør
4 spsk mel
4 dl fløde
2 æg
salt, peber, revet muskatnød
Svineleveren skylles og hakkes fint sammen med kalvekødet. Champignon, æble og løg skæres i mindre stykker og svitset sammen med de flåede tomater i olien på en pande og hakkes derefter fint inden de tilsættes levermassen. Lav en afbagning af smør,mel og fløde, lad det koge godt op og blive tilpas tyk. Tag gryden fra varmen og rør de sammenpiskede æg i sammen med levermassen. Smag godt til med krydderier. Postejmassen kommes i et smurt ildfast form og bages i vandbad i ovnen ca. en time ved 200-225 grader.
Jeg serverer den altid med smørdampede ærter, hjemmelavede rødbeder og flutes. Her er øl bedst.
Birgittes rugbrød
2 store rugbrød personer
Dag 1.
en portion surdej
650 gram skårne rugkerner
650 gram hvedemel
1,5 liter lunken vand
250 gram solsikkekerner
100 gram sesambrød
3 spiseskefulde salt

Dag 2.
1 kilo fulkornsrugmel
en hvidtøl
150-200 ml vand
Dag 1
Bland ingredienserne med en stor grydeske i en bageskål, dæk skålen og dejen til hævning ved stuetemperatur i 24-36 timer.

Dag 2
Tag surdejen fra
tilsæt resten af ingredienserne og kom dejen i to rugbrødsforme, lad det hæve yderligere 3 timer inden de bages ved 200 grader i 1 time og 45 minnutter.
Pak dem ind i viskestykker og lad rugbrøddet afkøle inden de skæres i skiver og fryses ned.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Juan Ramírez | Svar 31.03.2013 00.22

Godt lavet, amiga Birgitte!!!

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.11 | 18:46

Hej Birgitte
har gået og ventet på din dagbog via Antikkens venner - men har så fundet den her. Dejligt!
Mange hilsner
Hanne

...
27.11 | 09:52

Flot og informativ side.

...
25.07 | 18:05

Interessant at læse beretningen om de gamle i Klint Bakker. Mange tak!
Vi har haft hus i på på Skovløbervej siden 1981.

...
19.03 | 14:51

Jeg savner lidt beskrivelsen af maden, som I spiste?

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE