Birgitte Dalums Ferieoplevelser

Nytår 2004

301204 : Efter fin flyvning landede jeg planmæssigt i Wien. Selskabet kørte os straks til Rathaus, hvor der var frokost på en restaurant. Derefter en tur i bus rundt i byen, hvor jeg så en del bygninger fra bussen. Der blev gjort holdt ved Huntervassers hus med en ejendommelig arkitektur og ved slottet Belvedere bygget af prins Eugen af Savoyen. Derefter gik turen til hotellet, hvor vi ankom sidst på eftermiddagen. Jeg fik et ganske godt vœrelse med udsigt til gaden.

Allerede i lufthavnen hilste jeg på en, jeg kender nemlig min vvs mand fra Hørsholm.

Ved frokosten en kollega, som jeg i min studietid er blevet undervist af samt en tandlæge, som har undervist min bror på tandlægehøjskolen.

Senere på dagen genkendte jeg Marijanne fra Hørsholm basketballklub. Hendes søn Jesper har gået i klasse med min nevø Mikkel. Om aftenen spiste jeg aftensmad på hotellet og gik tidligt i seng.

311204 : Efter morgenmaden tog vi med metroen ind til byen til en guidet rundtur i Wiens gader. Vi var inde i den smukke Sct. Stephans kirke og drak kaffe på cafe central. Rundturen sluttede uden for Hofburg. Efter turen fortsatte Marijanne og jeg vor egen tur. Først skulle skatkammeret på Hofburg ses. Det var fantastisk med mange kronregalier, meissner porcelœn, ordner f. eks. den gyldne vlies og kåber fint broderede med perler. Derefter fandt vi et lille spisested og efter frokosten gik vi rundt i de livlige pyntede gader. Marijanne skulle til bal på Hofburg og tog tidlig hjem, mens jeg gik til messe i Sct. Stephans kirken, en god oplevelse inden jeg tog tilbage til hotellet ,så jeg kunne hvile mig lidt, inden jeg skulle klæde mig om til nytårsmiddagen.

Nytårsaften var hyggelig, vi blev anbragt ved små borde fik lœkker buffet med taffelmusik og mulighed for mad. Et stort minus jeg ventede en time på velkomstdrinken alle andre havde fået, til sidst hentede jeg den selv. Vin til maden fik jeg først efter yderligere en halv times venten. Dårlige service fra hotellets side. Vi fik skålet nytår og hørt klokkerne fra Sct. Stephans kirken inden jeg gik i seng ved 1-tiden.

010105 . Stod op og spiste morgenmad kl 9 og tog derefter sammen med Marijanne ind til Hofburg for at se Sisimuseet. Sisi hed egentligt Elisabeth og var gift med Kejser Frants Josef. Hun blev myrdet af en italiensk terrorist i Geneve 1898. Vi gik rundt i de kejserlige gemakker og så på alt pragten. Derefter frokost og hjem for at klæde om til koncerten.

Hofburg er flot bygning og salen, hvor koncerten blev afholdt var meget smuk. Musikken var en dejlig blanding af instrumental musik og udvalgte arier fra operetter. Et par, der var kommet sort ind i musicverein, sagde at denne koncert var meget bedre.

Der var fœlles middag på hotellet ikke speciel god, og derefter sad vi og hyggede os i baren.

020105 : Efter morgenmaden checkede jeg ud, deponerede min kuffert og tog med metroen ind til byen. Jeg stod af ved Karls plads hvor der blev spillet operamusik på toiletterne. Turen gik over den fine plads til bymuseet, hvor jeg så byens udvikling gennem 3000 år. Derefter gik jeg ind i Karlskirken og nød den smukke kirke, inden jeg gik hjem for at afvente turen til lufthavnen.

Nyeste kommentarer

03.08 | 07:23

Det er har været en god tur - flot hjemmeside

04.11 | 16:28

Rigtig fin tur og en rigtig fin dagbog, hvor alle væsentlige detaljer var medt...

30.10 | 16:48

Tak fordi du deler billeder og dagbog fra en yderst interessant rejse!

16.07 | 19:35

hej Birgitte. Dejligt at se dine billeder fra det romerske Britannien. Du f...