Birgitte Dalums Ferieoplevelser

Romrejse 2015

Torsdag 20.08.15

Udsigt fra hotellets tagterrasse

Efter turen til New Zealand i november 2014 havde jeg en bonusrejse med SAS til gode, så nu sidder jeg på mit stamhotel i Rom efter en fin flytur og fin modtagelse på det lille hyggelige hotel, som har fået en ansigtsløftning til det bedre. Jeg fik et rart lille værelse som hedder Claudio med gratis internet og gratis boks. Kvarteret lignede sig selv med den gode isbar lige over for hotellet, som jeg straks besøgte og de små hyggelige lokale restauranter. Jeg fik inden aftensmaden gået en lille tur ned til Colosseum og op langs Forum Romanum for at se hvor langt de er med den nye metrolinie, inden jeg spiste aftensmad på en af de restauranter der ligger på det lille torv.

Fredag 21.08.15

Ostia

At spise morgenmad på en tagterrasse i dejligt solskin og med en smuk udsigt til det ny restaurerede Colosseum er bare skønt mens man finder ud af hvor turen skal gå hen i dag. Efter at have planlagt dagen gik jeg til nærmeste metro station for at tage toget til Ostia Antica det tog bare en halv time med toget før jeg ankom til udgravningsområdet. Ostia var i en del af romertiden den vigtigste havn, hvor forsyninger af korn og andre vigtige varer kom til Rom. Efterhånden blev havnen for lille og afløst af større havne hvorefter byen forfaldt. Der ses mange velbevarede ruiner og smukke mosaikker så man får et godt indtryk af hvordan en romersk by har fungeret. Jeg brugte det meste af dagen til at vandre rundt i området og fik alligevel ikke set det hele inden jeg træt og øm i benene tog toget tilbage til Rom. Fik et hvil på hotellet inden aftensmaden på en nærliggende restaurant. 

Lørdag 22.08.15

Mosaik fra Crypta Balbi

Vejret tegnede godt men varmt så jeg valgte efter morgenmaden at tage bussen til Diocletians termer som er indrettet som museum. Selve ruinerne af termerne er enorme, romerne har virkelig været gode bygmestre. I en tilbygning sås mange romerske statuer og andre fund fra oldtiden. Efter besøget her tog jeg metroen til den spanske trappe og gik kun afbrudt af en kop kaffe først til Augustus mausoleum som kun kan beses udefra og videre til Augustus fredsalter beliggende lige bag mausoleet. På fredalteret forherliger Augustus sig selv med at han skaffede fred til Romerriget.

Fra fredsalteret gik jeg ned mod Pantheon for et finde en restaurant for at få frokost. Det var en varm dag så efter frokost gik jeg ind i Pantheon for at sidde og hvile mig lidt i en stol i det kølige rum. Det viste sig der var kirkekoncert med et engelsk ensemble og jeg nød en time med klassisk musik, gospels og scottish real dejligt. Efter et lille smut forbi Piazza Navona gik jeg forbi ruinerne på Piazza Argentina hvor Cæsar blev myrdet i år 44 f.Kr. Lige i nærheden ligger crypta Balbi hvor man er i gang med at udgrave bebyggelsen spændende at se de gamle huse inden jeg vendte tilbage til hotellet for et hvil inden aftensmaden i Montikvarteret. 

Søndag 23.08.15

Vægmaleri Livias hus

Havde planlagt at slappe lidt af i parken omkring Trajans termer med en bog, men da jeg gik forbi Neros gyldne hus og opdagede at der var åbent i weekenden med guidede ture i små grupper kunne jeg ikke modstå fristelsen og fik en fin tur gennem huset og fik forevist de nyeste udgravninger. Jeg havde sidst været i huset for otte år siden, så der meget i huset jag ikke havde set før.

Efter den uventede oplevelse tid til bid mad inden de næste oplevelser den dag: Augustus og Livias hus. Turen var ved gode venners hjælp booket hjemmefra og der var kun 4 med på turen de tre andre studerende. Det var en god guide der fortalte om husenes historie først Augustus hus som han boede i som ung og med fine malerier, derefter så vi Livias hus også med fine malerier en dejlig tur. Mæt af dagens oplevelser tog jeg en kop Cappuccino inden jeg vendte tilbage til hotellet for at slappe af på tagterrassen inden aftensmaden. 

Mandag 24.08.15

Vestalindernes hus Forum Romanum

Hele formiddagen tilbragte jeg i Colosseum med at gå rundt og kigge på bygningen samt at finde et sted i skyggen hvor jeg sad og læste.  Efter frokost gik jeg op på Palatinerhøjen for at se det lille museum med fund fra kejserpaladserne mest skulpturer, jeg fik også set en film om området. Jeg gik langsomt gennem området ned til Forum, hvor jeg mødte en kvindelig dansk turist. Det viste sig at vi havde en fælles bekendt, så vi nød Forum sammen og tilbragte et par hyggelige timer i hinandens selskab inden vi gik til hvert vores hotel. 

Tirsdag 25.08.15

Vægmaleri fra Livias Hus

Formiddagen sat af til museumsbesøg på Massimo for at se den fine samling af romersk kunst. Haveanlægget fra Livias hus er udstillet der for bedre at kunne bevare det og de smukke malerier af havens fugle og blomster. Udover malerierne fandtes der mange fine skulpturer og mosaikker. Derfra gik jeg til Maria Maggiore kirken en smuk kirke ikke ret langt fra hotellet. På hotellet skulle jeg lige høre om de havde skaffet billetter til min tur på Vatikangangen i morgen aften, det havde de.

Efter frokost gik jeg til Clement kirken som stammer helt tilbage fra Romertiden øverst den yngste af kirken, under den en kirke fra 500 tallet og under den igen en Mitras helligdom og yderligere bebyggelse fra det gamle Rom og på forespørgsel er der stadig udgravninger i gang og man mener at der er forbindelse helt til Colosseum. Derefter gik jeg til Trajans marked, som ligger tæt på hotellet, for at gå rundt og kigge på de små rum, hvor der var butikker i kejsertiden butikkerne lå i flere etager op til i hvert fald 4.etage. Efter besøget her lige tid til et lille hvil inden aftensmaden. 

Onsdag 26.08.15

Venustemplet Forum Boarum

Slentretur det meste af dagen først gik jeg ned til Marcellus teatret og bag om det for at kigge på den gamle byport fra Augustus tid, den var desværre denne gang omgivet af stilladser så det var svært at se detaljer. Gik derefter gennem den jødiske bydel til Campio Fori hvor det var tid til kaffe på en af caféerne og gå lidt rundt på markedet.

Turen fortsatte tilbage gennem det jødiske kvarter ned til Tiberen og over på Tiberøen over på den anden side af Tiberen krydsede tilbage over floden og stod så ved Forum Boarum, som desværre var lukket, men jeg fik udefra et fint kig på det runde Venustempel og på den anden side af vejen Arc Janus også en byport gik rundt om den og så langs bagsiden af Forum Romanum op til Capitol for at nyde udsigten over Forum. Vejret var varmt og da jeg var tæt på hotellet gik jeg hjem for at få et bad. Eftermiddagen tilbragte jeg afslappet med en bog i en af Roms parker medbringende en lunchpakke.

Om aftenen tog jeg til Castel Sanct Angelo for i mørket at vandre på Vatikangangen hvor paven i krisetider kunne flygte fra Vatikanet til borgen en meget speciel og flot oplevelse. Jeg gik først til indgangen til Vatikanet på den øverste åbne gang hvorfra Schweitzer garden kunne forsvare paven under en flugt fra Vatikanet til Castel Sanct Angelo. Tilbageturen foregik ad den nederste skjulte gang.

Torsdag 27.08.15

Campo di Fiori

Efter en dejlig uge i Rom går turen hjem til Danmark. Jeg har fået set meget men dog også brugt tid til at slappe af, hotellet som vanligt været godt og personalet behjælpelig med reservation af billetter. Håber jeg snart kommer tilbage til byen og vil også næste gang bruge samme hotel.

http://www.anfiteatroflavio.com/ 

Nyeste kommentarer

03.08 | 07:23

Det er har været en god tur - flot hjemmeside

04.11 | 16:28

Rigtig fin tur og en rigtig fin dagbog, hvor alle væsentlige detaljer var medt...

30.10 | 16:48

Tak fordi du deler billeder og dagbog fra en yderst interessant rejse!

16.07 | 19:35

hej Birgitte. Dejligt at se dine billeder fra det romerske Britannien. Du f...