Birgitte Dalums Ferieoplevelser

Fredag den 3.juni 2011

Så går turen igen til Rom, og denne gang er det Frederiks tur til at se byen. Jeg glæder mig til at vise ham rundt og fortælle en masse historier. Jeg har booket det samme gode hotel, som sidst jeg var der.

Fin flyvetur og hurtig transport med tog og bus inden vi midt på eftermiddagen fik os indlogeret på et fint værelse med fire senge, vi er to.

Efter et kort hvil gik vi via Trajansøjlen til Vittorie Emmanuelle monumentet for på terrassen der at nyde udsigten over noget af Rom og for at få lidt at drikke. Gik videre derfra til Capitol for fra mit yndlingssted at nyde udsigten over Forum Romanum. Tilbage til hotellet for at få et hvil inden aftensmaden.

Vi spiste på min ynglingsrestaurant fra de andre rejser til Rom. Jeg har nu fundet ud af at den hedder Ristorante Gli Angeletti, og at den er nævnt i flere guidebøger. Efter aftensmaden gik vi den korte vej ned til Colosseum, hvor vi fik en is, mens jeg fortalte om Neros gyldne hus som lå der, hvor Colosseum nu ligger. Derpå hjem i seng.

Lørdag den 4.juni 2011

Vågnede kl. 7.30 til et vidunderligt vejr med sol skyfri himmel og op til 30° herligt. Efter morgenmaden gik vi til Forum Romanum, hvor man nu skulle betale for at komme ind d.v.s. ikke hvis man er EU borger og er over 65 eller under 18, så ved at vise vores pas, kom vi begge gratis ind. Vi brugte hele formiddagen til at se de vigtigste ting på området, selvfølgeligt fik jeg fortalt Frederik en masse historier om det gamle Rom, godt jeg har antikken og egyptologien som hobby. Forum Romanum havde en overraskelse til mig: Vestalindernes hus er nu åbnet for publikum og skønt at kunne se rummene tæt på samtidig med fortællingen om deres liv.

Lige overfor Colosseum ligger en lille udmærket fortovscafe med udsigt til ruinerne, der spiste vi frokost. Efter frokosten ville vi køre ud til via Appia, men da vi ikke kunne finde stoppestedet og køen til Colosseum var kort, valgte vi at gå ind der. Igen historiefortælling denne gang om Spartacus og det slaveoprør, han startede i det 1.århundrede før Kristus og som Crassus nedkæmpede. Vi nød begge at gå rundt i ruinerne og suge indtrykkene til os.

Da vi kom ud fra Colosseum, fandt vi busstoppestedet; men nu var det blevet for sent, så i stedet hoppede vi på en turistbus og via Peterspladsen endte vi lige ovenfor den spanske trappe, hvor Frederik selvfølgelig hørte historien om Romeo og Julie, selv om historien egentligt stammer fra Verona. Livet på den Spanske trappe var ikke så livligt som vanligt, idet der senere skulle være koncert, så de var ved at sætte stole op. Vi gik derfor hurtigt videre til Trevifontainen og nød livet omkring og fik selvfølgelig en god is. Gik langsomt tilbage til hotellet, hvor der var tid til at slappe lidt af inden aftensmaden, som vi spiste det sædvanlige sted. Aftenen sluttede med en gåtur ned til Colosseum for i mørket at nyde synet med lyset i åbningerne.

Søndag den 5.juni 2011

Vi gik igen efter morgenmaden i strålende solskin til Forum Romanum og fortsatte straks til Palatinerhøjen for først at nyde udsigten ud over Forum og den omkringliggende by, samt for at kigge ned på vestalindernes hus.

Vi gik videre gennem den lille park og kiggede lidt på udgravningerne af Tiberius hus, inden vi fortsatte til Kejser Augustus hus, som først for nylig er åbnet for publikum, vi så flere fine freskomalerier og nød også udsigten. Derfra gik vi hen til Stadium for at se det, samt for at nyde udsigten til Circus Maximus nedenfor Palatinerhøjen samt Carracallas termer i det fjerne.

Vi spiste frokost ved Colosseum inden turen med bussen til Peterspladsen ikke for at se Peterskirken, men for at besøge Engelsborg og nyde udsigten fra den lille café. Også der kom vi gratis ind på grund af alderen, og selvfølgelig havde jeg husket at tage passene med.

Der var nu truende regnskyer, men vi nåede da ned til Piazza Navona uden at blive våde; men så kom den første byge, godt der er mange cafeer på pladsen! Da vi havde drukket kakao og kaffe, var det blevet tørvejr, og vi gik videre til Pantheon og nåede frem lige som det begyndte at regne. Hurtigt ind i Pantheon for ly og da jeg vendte mig om for at fortælle Frederik om bygningen, stod han måbende og kiggede op i kuplen, der blev han imponeret, specielt da han hørte hvor gammel bygningen er.

Da vi kom ud silede det ned, og selv om jeg havde glemt paraplyen på hotellet, blev vi enige om at skynde os tilbage til hotellet og en halv time efter, kom vi drivvåde hjem. Aftensmaden på stamrestauranten.

Mandag den 6.juni 2011

lang kø, godt jeg havde booket billetter på Vatikanets hjemmeside inden afrejsen, så vi gik direkte gennem sikkerhedskontrollen fik hentet billetterne og videre op i museet. Vi så det vigtigste, først Laokoon statuen Frederik skulle lige høre historien om Troja og præsten Laokoons endelig, Rafaels malerier og selvfølgelig det Sixtinske kapel.

Vi tog lidt tidligere af sted end de andre to dage for at tage bussen til Peterspladsen, gik videre til Vatikanmuseet, hvor der var mere end

Da vi kom ud fra Vatikanmuseet var køen til Peterskirken meget kort, så vi gik hurtigt gennem sikkerhedskontrollen og ind i kirken. Frederik havde ikke regnet med, at den var så stor, og at der var så mange figurer. Vi gik stille rundt og kiggede på kirken bortset fra, at han selvfølgelig fik historien om Thorvaldsen ved Pius den 7.s gravmæle.

Efter turen inden i kirken gik vi op i kuplen for at se udsmykningen på nærmere hånd og fortsatte videre op af trapperne for at nyde udsigten ud over Rom fra toppen af Peterskirken. Efter en sen frokost ville Frederik gerne tilbage til Piazza Navona, fordi han syntes der var så hyggeligt. Vi spiste is og drak kaffe på restaurant Tre Scalini, mens vi fulgte folkelivet på pladsen og Frederik fik også handlet. Fra pladsen gik vi via Campio Fiori tilbage mod hotellet for at besøge en af Roms bedste isbarer, den ligger såmænd lige overfor hotellet, og isen var virkelig god. Tid til hvil på hotellet inden aftensmaden på stamcafeen.

Tirsdag den 7.juni 2011

Dagen begyndte med silende regn, så i første omgang måtte vi opgive katakomberne, heldigvis er Kejser Trajans marked åbnet for publikum, og vi tilbragte et par timer med at gå rundt og se de gamle forretningsrum. Da vi kom ud derfra var der stadig byger, så vi fandt en café, hvor vi kunne lure lidt på vejret og endeligt lige efter frokost klarede det op, således at vi kunne tage bussen ud til Katakomberne. Vi valgte San Sebastian katakomben og fik en fin rundvisning, inden vi sidst på eftermiddagen vendte tilbage til Piazza Venezia og vort hotel d.v.s. vi skulle lige besøge den gode isbar og sidde på det lille torv inden en times hvil inden aftensmaden på stamrestauranten. Vi tog afsked med tjenerne og sagde tak for den gode mad og betjening.

Onsdag den 8.juni 2011

Så er det tid til at vende hjem efter endnu en dejlig tur i Rom, så efter at have tjekket ud fra hotellet var det tid til at finde toget til lufthavnen og flyve hjem til København. Det har været rart at have Frederik med på hans konfirmationsrejse og fortælle ham om det gamle Rom. Vi har hygget meget, og jeg håber, at han har lært bare lidt om livet i det gamle Rom. Hotellet var som sædvanligt hyggeligt og med en utrolig venlig betjening, men efter at jeg har boet 3 gange på hotellet, betragter de mig som stamgæst. Jeg må snart se at komme til Rom igen.

Birgit Guldhammer 30.07.2012 18:39

Meget flot og informativ beskrivelse, skal selv til Rom i sept. og vil så bruge nogle af dine steder, da historie også er min hobby.
Frederik er meget heldig a

Emse-Piien 15.05.2012 13:25

Hej Brigitte Dalums godt arbejde med at skrive:*

trine kirkegaard 29.06.2011 10:14

Glæder mig til at opleve Rom. Fin feriebeskrivelse.

Emse-Piien 15.05.2012 13:26

ja det skal du også gøre

Nyeste kommentarer

03.08 | 07:23

Det er har været en god tur - flot hjemmeside

04.11 | 16:28

Rigtig fin tur og en rigtig fin dagbog, hvor alle væsentlige detaljer var medt...

30.10 | 16:48

Tak fordi du deler billeder og dagbog fra en yderst interessant rejse!

16.07 | 19:35

hej Birgitte. Dejligt at se dine billeder fra det romerske Britannien. Du f...