Birgitte Dalums Ferieoplevelser

London 2005

London 241105-271105

24-11-05 Kort efter at jeg var kommet hjem fra Napoli, lœste jeg i et historisk blad, at British Museum havde lånt en del skatte fra det gamle Persien fra Iran og jeg besluttede saks at den ville jeg se så jeg bestilte en rejse til London for at se udstillingen. En uge før jeg skulle rejse fortalte Birgit mig at hun også skulle til London i de samme dage for at udstille, så vi blev enige om at mødes. Flyet var forsinket, men jeg nåede fint frem til hotellet, fik et vœrelse og en snak med Birgit i telefonen inden jeg gik i seng.

25-11-05 : Jeg havde booket tid til museet kl. 11.00, så efter en god nattesøvn og morgenmad begav jeg mig til den nœrmeste undergrundsstation for at være fremme allerede kl.10.

Sidst jeg var på British museum var de i fuld gang med at ombygge hvorfor store dele af samlingerne var lukket. De var nu færdige og jeg kom ind i en stor forhal med ovenlys ligesom på Nationalmuseet. Jeg var i god tid og gik derfor først ind for at se et galleri hvor der var en udstilling om opdagelsen af verden i det 18.århundrede. Der var mange fine ting udstillet der. Efter at have set rummet var det tid at hente den billet, jeg havde reserveret over internettet og finde mit egentlige mål med turen. Der var mange mennesker i rummene men ved tålmodighed fik jeg beundret de mange ting. Der var meget at læse undervejs og det tog mig 1,5 time at se de seks rum. I boghandlen ved udstillingen var der mange dejlige bøger om Persien, som jeg gerne ville have, men jeg kunne ikke bære dem, så dem må jeg bestille via internettet når jeg kommer hjem. Det var nu frokosttid, så jeg fandt cafeen og spiste frokost.

Efter frokosten gik jeg rundt på museet og genså den egyptiske, mesopotamiske og græske samling i et par timer, gik ind på museets bibliotek og studerede lidt inden jeg fik en kop kaffe. Derefter besøg i boghandlen, jeg talte med en flink ekspedient fik bestilt de bøger jeg ville have. Han var imponeret over at jeg allerede havde skrevet titlerne ned i min Dell, hvor min adresse også står. Det hele bliver sendt til Danmark.

Jeg forlod nu museet, tog toget til Piccadelli for at drikke te i baren på femte sal i Waterston's Europas største boghandel. Herfra er der en dejlig udsigt udover London.

Efter kaffen gik jeg langsomt ned til The Mall for at finde ICA, hvor Birgit udstillede, var et par timer på udstillingen, spiste der inden jeg gik hjem i seng.

26-11-05 : Jeg havde aftalt at mødes med Birgit på hendes hotel kl. 9, så efter morgenmaden begav mig af sted til hotellet. Derfra tog vi hen til Waterstones afdeling ved Universitetet og kiggede på bøger og drak kaffe inden Birgit skulle hen til udstillingen. Jeg gik på shopping og fik købt noget tøj, hvorpå jeg vendte tilbage til mit hotel med mine varer og hvile mine ømme ben inden jeg skulle mødes med Birgit igen.

Jeg tog af sted fra hotellet kl. seks for at tage til ICA, hvor det viste sig at Birgit havde fået solgt en bog, så hun var glad. Vi fandt en italiensk restaurant og hyggede os over aftensmaden i et par timer inden vi tog til hvert vores hotel.

27-11-05 : Tidligt op for at pakke og spise morgenmad, derefter til toget for at køre til lufthavnen og efter en behagelig flyvning var jeg hjemme midt på eftermiddagen.

Nyeste kommentarer

03.08 | 07:23

Det er har været en god tur - flot hjemmeside

04.11 | 16:28

Rigtig fin tur og en rigtig fin dagbog, hvor alle væsentlige detaljer var medt...

30.10 | 16:48

Tak fordi du deler billeder og dagbog fra en yderst interessant rejse!

16.07 | 19:35

hej Birgitte. Dejligt at se dine billeder fra det romerske Britannien. Du f...