Birgitte Dalums Ferieoplevelser

Overskrift på siden

14-03-08: I efteråret 2007 åbnede en udstilling om Tutankhamon i London og Tine Bagh arrangerede straks en rejse for DÆS. Desværre kunne jeg ikke tage med, men jeg besluttede selv at tage af sted, og nu er jeg så indlogeret på et hotel lige ved Hyde Park, det område i London, hvor jeg helst vil bo. Tine har sendt mig en del materiale om udstillingen samt om andre interessante museer i London, og straks i morgen tager jeg af sted for at besøge de første.

15-03-08: Lige efter morgenmaden tog jeg af sted for at finde Petri museet beliggende ved Londons Universitet. Petri var den førende egyptolog omkring år 1900 og en del af hans fund er udstillet på dette lille museum. Mange fine ting men noget uoverskueligt, der manglede forklaring mange steder og hele samlingen kunne godt trænge til at blive renoveret. Jeg har senere hørt, at der skal bygges et nyt museum til hans samlinger, det vil jeg se frem til at besøge.

Da jeg kom ud derfra lå Waterstones lige overfor med en hyggelig café så jeg fik kaffe der.

Turen fortsatte via Russels park ned til Sir John Soane’s museum, der var lang kø og jeg var sulten så inden besøget der frokost. Selve museet var en oplevelse med små fine rum med mange bøger, malerier men også ting fra oldtiden specielt Seti den 1.s sarkofag! Sarkofagen står der, fordi British museum ikke havde råd til at købe den, da den var til salg for hundrede år siden.

Klokken var nu tre d.v.s. kaffetid og jeg fandt en lille hyggelig plads bag Oxford Street med udendørs servering. Efter kaffen tog jeg bussen tilbage til hotellet træt i fødderne og fik et hvil inden aftensmaden på en nærliggende indisk restaurant.

16-03-08: Vågnede til heldagsregn, så jeg valgte at blive på hotellet til midt på formiddagen i stedet for at gå en tur i Hyde Park. Surt. Nå tog så tidligt af sted til O2 for at få frokost og sidde og læse, inden jeg skulle ind på Tutankhamonudstillingen kl. 13.30.

Jeg var der i næsten tre timer og gjorde flittigt brug af de notater, som Tine havde sendt mig. Spændende at se udstillingen også selv om jeg har været så mange gange på museet i Cairo. Sad bagefter og funderede over udstillingen, mens jeg fik en kop kaffe inden jeg sidst på eftermiddagen vendte tilbage til hotellet for et hvil.

Om aftenen middag på en nœrliggende græsk restaurant.

17-03-08: Jeg havde glemt at sætte mit ur til at vække mig, så da jeg noget forsinket nåede frem til British museum var køen så lang til særudstillingen, at jeg ingen billet fik i dag. Prøver igen i morgen.

Tog i stedet efter en kaffepause til Trafalgar Square for at se den samt besøge kirken Sct. Martin in Fields. Den var under restaurering udvendig men kunne beses indvendig.

Gik videre derfra ad Whitehall til Westminster Abbey. Der var mange besøgende men jeg fik dog set kirken grundigt, fandt mindesmærkerne i gulvet for Englands store sønner og døtre samt den ukendte soldat fra 1. Verdenskrig.

Turen gik videre over broen ved Festival Hall, hvor jeg fandt en restaurant med udsigt over Themsen. Efter frokost gik jeg over broen igen og kiggede på Kleopatras Nål, inden jeg fik en kaffepause. Gik op gennem Regent Street og videre af Oxford Street for at kigge på forretninger. Jeg købte dog ikke noget.

Sidst på eftermiddagen tilbage på hotellet til et hvil inden aftensmad på en nærliggende italiensk restaurant.

18-03-08: I dag tidligt op hurtig morgenmad og så af sted for at se udstillingen The First Emperor på British museum. Jeg stillede mig i køen udenfor museet som nummer 100 kl. 8 fik mig en snak med de andre i køen, om vi kom ind i dag mulighederne var gode. Kl. 9 blev dørene åbnet ved billetlugen og jo jeg fik en billet til 11:50 fint.

Resten af museet åbnede kl. 10, så jeg fik en kop cappuccino, jeg trængte til noget varmt efter ventetiden udenfor. Derefter fik jeg set den assyriske samling som er meget spændende, desværre var den bedste del lukket surt. Nåede også at se samlingen fra Parthenon ganske vist det forkerte sted, jeg synes den hører hjemme i Athen.

Endeligt kunne jeg gå ind til The First Emperor det var en oplevelse fint sat op og god forklaring i den lejede guide, hvor imponerende med alle de soldater som man fandt i Kina, dem ville jeg gerne se on location.

Efter frokost så jeg den Egyptiske samling og købte bøger inden jeg forlod museet for at tage tilbage til hotellet mæt af indtrykkene.

Om aftenen middag på den gode indiske restaurant.

19-03-08: Sov lidt længe og vågnede til flot vejr med solskin men hundekoldt. Efter morgenmaden tur i Kensington park, inden jeg besøgte Kensington Palace for at se hvordan de kongelige har boet. Bortset fra mindestuerne over prinsesse Diana, som jeg hurtigt gik igennem, dem gad jeg ikke se, et hyggeligt lille palads. Der var lige tid til en kaffepause på Orangeriet ved slottet hyggeligt sted og ikke dyrt inden jeg vendte tilbage til hotellet for at pakke. Efter frokost med toget til lufthavnen for at flyve hjem efter et par dejlige dage i London.

Nyeste kommentarer

03.08 | 07:23

Det er har været en god tur - flot hjemmeside

04.11 | 16:28

Rigtig fin tur og en rigtig fin dagbog, hvor alle væsentlige detaljer var medt...

30.10 | 16:48

Tak fordi du deler billeder og dagbog fra en yderst interessant rejse!

16.07 | 19:35

hej Birgitte. Dejligt at se dine billeder fra det romerske Britannien. Du f...