Birgitte Dalums Ferieoplevelser

Paris 2009

22-05-09

Så er jeg igen i Paris efter en fin flyvetur. Jeg bor på den samme vej som sidst, men på et andet hotel. Jeg kom frem til hotellet ved aftensmadstid og gik hurtigt ud for at finde et sted at spise. Det kan være svært at finde det rette sted, når der inden for fem minutters gang ligger mindst 50 restauranter. Jeg fandt en lille restaurant i en sidegade med udsigt til livet på gaden og fin mad. Under middagen faldt jeg i snak med et amerikansk ægtepar hyggeligt.

23-05-09

Straks efter morgenmaden gik jeg op til Luxembourghaven og derfra til Pantheon, hvor flere af Frankrigs store personligheder ligger begravet og hvor man kan se Fouqets pendulur. Derfra tilbage til Luxembourghaven for at sidde og nyde haven og det dejlige vejr.

Turen gik derfra videre til Montparnasse for fra tårnet at nyde Paris’ bedste udsigt, inden jeg vendte tilbage til hotellet for et lille hvil.

Jeg gik ned til Pont Neuf for at tage en sejltur på Seinen dejlig tur. Gik så en tur langs Seinen inden det var tid til aftensmad i den samme lille gade, men et andet sted. Bare i den lille korte gade har jeg talt tyve restauranter!

24-05-09

Søndag er gader på begge sider af Seinen lukket for biler indtil kl.  tolv og overladt til cykler, skater og gående. Det skulle udnyttes, jeg lejede en cykel og fik en pragtfuld formiddagstur først langs den ene bred, derpå langs den anden. Det kan stærkt anbefales at leje cykel i Paris og se byen på denne måde. Der er afmærkede baner for cyklister, og man kommer hurtigt rundt.

Efter cykelturen trœngte jeg til et bad inden jeg i det varme vejr satte mig ved floden nedenfor Botanisk have for at spise en sandwich og slappe af med en bog i et par timer.

Eftermiddagen sluttede med et besøg først i Botanisk have derpå i Naturhistorisk museum. Begge steder egentligt spændende, men franskmændene tror at alle taler fransk, idet der kun var franske forklaringer på både planter og dyr.

Fandt et nyt spisested i den lille gade med tyve restauranter, fin mad.

Dagen sluttede med en lille aftentur til Pont Neuf inden det var sengetid.

25-05-09

Afslapning et par timer med at pakke en let rygsæk inden jeg tog til St. Lazaire for at tage toget til Bayeux. Vel fremme midt på eftermiddagen fandt jeg mit hotel inden et gevaldigt tordenvejr brød løs. Strømmen var gået ikke på grund af vejret men på grund af strejke, så godt jeg havde en lydbog med, når det nu regnede voldsomt. Heldigvis kom strømmen tilbage inden aftensmaden efter det sengetid.

26-05-09

Vågnede til surt vejr med regn, godt jeg havde husket paraplyen! Checkede ud efter morgenmaden og gik i silende regn først til Katedralen og så den, her hængte Bayeux tapetet undertiden i middelalderen for at fejre erobringen af England. Derefter var det tid til Bayeux tapetet inden der kom for mange. Audioguiden på dansk var fin og jeg så hele tapetet to gange for rigtig at nyde det, en fin oplevelse. Fik set resten af udstillingen inklusive en film om historien bag tapetet. Jeg kendte heldigvis historien om erobringen af England forinden.

Da jeg kom ud var regnen hørt op og det var tid til en sen frokost. Efter frokosten tog jeg en tur rundt i byen med det lille tog, kørte gennem de små gader og forbi den engelske kirkegård fra 2. verdenskrig inden toget vendte tilbage til udgangspunktet. Derpå gik jeg rundt i de snævre gader og kiggede på de gamle huse indtil det var tid at gå til stationen for at tage toget tilbage til Paris. Det tog jeg skulle med var aflyst på grund af strejke, det næste gik to timer senere, så jeg var først tilbage i Paris sent om aftenen godt træt.

27-05-09

Efter morgenmaden begav jeg mig til Louvre og hentede min reserverede billet. Jeg gik straks til særudstillingen Les Portes du ciel for at se den. Desværre kunne man ikke få audioguide på grund af strejke og ved montrene kun forklaring på fransk for dårligt! Heldigvis viste jeg så meget om det gamle Egypten, at jeg alligevel fik en del ud af den.

Efter frokost gik jeg ind i den ordinere Egyptiske samling, som var lukket sidst jeg var her, fin samling med mange fine ting. Jeg sluttede af med at gense paladserne fra Susa og Babylon samt selvfølgelig stelen med Hammurabis lov, den er jeg meget betaget af.

Det var nu tid til eftermiddagskaffe og efter den kunne jeg ikke modstå fristelsen til at gense det bedste fra den antikke, etruskiske og romerske samling inden jeg forlod Louvre sidst på eftermiddagen. Fik et hvil på hotellet inden aftensmaden, den fik jeg på Procope, som jeg kendte fra sidst jeg var i Paris.

28-05-09

Hele dagen afsat til Versailles, så tidligt op og ned til stationen for at tage toget. Jeg havde heldigvis købt billet på internettet og kunne derfor gå direkte til indgangen. Inde i forhallen kø ved audioguiden, som i modsætning til Louvre var gratis. Denne gang var Spejlsalen åben i sin helhed og jeg nød synet af den, hvor er den smuk. Det var i øvrigt et dejligt gensyn med rummene både før og efter Spejlsalen.

I en del af Versailles var der indrettet en særudstilling med kroningsudstyr fra de europæiske kongehuse, den havde jeg også købt billet til hjemmefra. Spændende at se alt det fine tøj, dog intet fra Frankrig, det var blevet ødelagt under revolutionen, men en del fra de øvrige europæiske kongehuse inklusive det danske.

Vejret var truende med tunge regnskyer, men alligevel tørvejr så jeg vovede mig ned i parken og fandt et sted at spise frokost, heldigvis kunne jeg sidde indendørs.

Efter frokost gik jeg en tur rundt i parken, inden jeg sidst på eftermiddagen tog toget tilbage til Paris og et hvil inden aftensmaden, som jeg spiste det samme sted som den første aften.

29-05-09

Vågnede til dejligt vejr og tog straks efter morgenmaden af sted til Gare Lyon for at tage toget til Fontainebleau. Vel ankommet til stationen videre med bus til slottet.

Slottet har været brugt af de fleste franske konger siden 1200 tallet. Undergået adskillige ombygninger indtil det man ser i dag. Jeg fik udleveret en audioguide og fik en spændende tur gennem slottet. Fine gamle møbler, gobeliner og malerier i alle rummene, flotte gallerier og en enkelt balsal. Der var mange minder om Napoleon, som holdt meget af slottet og det var der, han tog afsked med sine soldater inden han drog til Elba i 1814.

Det tog hele formiddagen at se alle rummene, så ved frokosttid fandt jeg spisested med udsigt til torvet foran slottet. Eftermiddagen tilbragte jeg i den store park med at gå rundt og betragte blomsterne, dammene med springvand samt skoven i baggrunden. Et smukt sted. Til sidst satte jeg med en bog i Dianas have, opkaldt efter jagtgudinden fra den romerske mytologi.

Sidst på eftermiddagen tog jeg tilbage til Paris for at nyde den sidste aften i byen i denne omgang.

30-05-09

Sidste dag i Paris så straks efter morgenmaden pakkede og deponerede jeg bagagen, før jeg begav mig ud i byen til et sidste indtryk. Først en tur rundt i Notre Dame bevæbnet med en fremragende audioguide. Jeg fik en god gennemgang af kirken fint. Derefter tid til et dejligt gensyn med Saint Chapelle og afslapning ved Pont Neuf inden det var tid til at tage toget til lufthavnen efter en dejlig uge i Paris.

Nyeste kommentarer

03.08 | 07:23

Det er har været en god tur - flot hjemmeside

04.11 | 16:28

Rigtig fin tur og en rigtig fin dagbog, hvor alle væsentlige detaljer var medt...

30.10 | 16:48

Tak fordi du deler billeder og dagbog fra en yderst interessant rejse!

16.07 | 19:35

hej Birgitte. Dejligt at se dine billeder fra det romerske Britannien. Du f...