Mine favoritopskrifter
Fransk postej som min mor lavede den
4 personer
350 g svinelever
200 g kalvesmåkød
100 g champignon
2 tomater
1 madæble
1 løg
2 spsk olivenolie
3 spsk smør
4 spsk mel
4 dl fløde
2 æg
salt, peber, revet muskatnød
Svineleveren skylles og hakkes fint sammen med kalvekødet. Champignon, æble og løg skæres i mindre stykker og svitset sammen med de flåede tomater i olien på en pande og hakkes derefter fint inden de tilsættes levermassen. Lav en afbagning af smør,mel og fløde, lad det koge godt op og blive tilpas tyk. Tag gryden fra varmen og rør de sammenpiskede æg i sammen med levermassen. Smag godt til med krydderier. Postejmassen kommes i et smurt ildfast form og bages i vandbad i ovnen ca. en time ved 200-225 grader.
Jeg serverer den altid med smørdampede ærter, hjemmelavede rødbeder og flutes. Her er øl bedst.
Birgittes rugbrød
2 store rugbrød personer
Dag 1.
en portion surdej
650 gram skårne rugkerner
650 gram hvedemel
1,5 liter lunken vand
250 gram solsikkekerner
100 gram sesambrød
3 spiseskefulde salt
Dag 2.
1 kilo fulkornsrugmel
en hvidtøl
150-200 ml vand
Dag 1
Bland ingredienserne med en stor grydeske i en bageskål, dæk skålen og dejen til hævning ved stuetemperatur i 24-36 timer.
Dag 2
Tag surdejen fra
tilsæt resten af ingredienserne og kom dejen i to rugbrødsforme, lad det hæve yderligere 3 timer inden de bages ved 200 grader i 1 time og 45 minnutter.
Pak dem ind i viskestykker og lad rugbrøddet afkøle inden de skæres i skiver og fryses ned.
Juan Ramírez 30.03.2013 23:22
Godt lavet, amiga Birgitte!!!
Nyeste kommentarer
03.08 | 07:23
Det er har været en god tur - flot hjemmeside
04.11 | 16:28
Rigtig fin tur og en rigtig fin dagbog, hvor alle væsentlige detaljer var medt...
30.10 | 16:48
Tak fordi du deler billeder og dagbog fra en yderst interessant rejse!
16.07 | 19:35
hej Birgitte. Dejligt at se dine billeder fra det romerske Britannien. Du f...